Archief

Wie wil SNS helpen?

SNS Reaal onderhandelt met mogelijke investeerders over de redding van de bank. Door miljarden in de bank te investeren zou het overeind houden van SNS niet meer volledig op het bordje van de Staat komen. Maar wie kan er interesse hebben in het overnemen van de bank?

De inmenging van Nederlandse collega-banken is vrijwel uitgesloten. ING en ABN Amro mogen van Brussel geen onderdelen van concurrent SNS overnemen, omdat de banken zelf staatssteun hebben gehad. Daarom mogen de banken voorlopig geen overnames doen. Dat de andere grote Nederlandse bank, de Rabobank, in z’n eentje SNS te hulp schiet, is volgens analisten onwaarschijnlijk.

Verzekeraars:
Ook verzekeraars tonen weinig interesse om in SNS te investeren. Zo heeft topman Niek Hoek van verzekeraar Delta Lloyd al laten weten geen interesse te hebben in een overname van bijvoorbeeld de verzekeringstak van SNS Reaal. Veel analisten kunnen niet openlijk ingaan op de situatie bij SNS. Analisten van bijvoorbeeld Royal Bank of Scotland, ING en ABN Amro zeggen niets, omdat hun eigen bank mogelijkerwijs toch direct of indirect betrokken is bij de reddingspoging.

Hedge-fondsen:
Tom Muller, analist bij Theodoor Gilissen, mag wel spreken en denkt dat er vooral interesse is bij hedge-fondsen, met name uit het buitenland. “Het moeten partijen zijn die gespitst zijn op risico nemen en erop rekenen binnen een paar jaar weer geld te kunnen verdienen aan het vastgoed van SNS”. Hij refereert aan de bad bank die in Spanje is opgericht vanwege de problemen bij onder meer Bankia. De Spaanse overheid meldde eerder dat private investeerders inmiddels 524 miljoen euro in de bank hebben geĆÆnvesteerd. “De investeerders rekenen erop dat de prijzen van vastgoed weer snel herstellen.” Hij wijst op Amerika waar de vastgoedprijzen inmiddels weer stijgen. Muller: “Los van de problemen is SNS een leuk bedrijf. Ik hoop dat ze het halen.”

Bron NOS.nl

Vermogensbeheer vergelijken

Meer weten? vul even de OranjeVM Vermogensscan in
Klik hier voor de Online Gratis VermogensScan

Please sent us an e-mail…

 

 

Doe de gratis vermogensscan:

[contact-form-7 id="79" title="Doe de gratis vermogensscan"]

Ja, ik wil meer informatie over de huidige Venture Capital projecten

[contact-form-7 id="425" title="Venturecapital"]

JA, ik wil meer informatie over de huidige Informal Investing projecten

[contact-form-7 id="425" title="Venturecapital"]

© Copyright oranjevm.nl. All rights Reserved