Archief

1600 miljard gebruikt voor banken

1600 miljard gebruikt voor banken
Tot en met december 2011 is ruim 1600 miljard euro daadwerkelijk nodig gebleken
De Europese lidstaten hebben sinds het begin van de crisis ruim 5000 miljard euro vrijgemaakt om de banken te steunen. Dit blijkt uit een rapport van de Europese Commissie. Tot en met december 2011 is ruim 1600 miljard euro daadwerkelijk nodig gebleken. Het geld is gebruikt voor vier verschillende vormen van staatssteun. Overheidsgarantstellingen voor leningen en kredieten vormden het grootste aandeel. In totaal hebben de financiële instellingen voor maximaal bijna 1.100 miljard euro daarvan gebruikgemaakt.

Vrijgemaakt
De Nederlandse Staat heeft 200 miljard euro vrijgemaakt voor garanties, maar op het hoogtepunt in 2010 is slechts 40,9 miljard euro daadwerkelijk gebruikt. Verder hebben de Europese lidstaten ruim 322 miljard euro aangewend voor de herkapitalisatie van banken. Daarmee werden de financiële buffers vergroot. Ook is bijna 120 miljard euro benut ter ondersteuning van de bezittingen en beleggingen en is 89 miljard ingezet in de vorm van liquiditeitsmaatregelen om de geldstromen binnen de financiële instellingen gezond te houden.

Steunmaatregelen
De omvangrijkste steun is verleend door Ierland: 349,7 miljard euro in totaal. Nederland staat met 95,16 miljard euro aan steunmaatregelen op plaats 7. In de onderstaande visualisatie is de grootte van de verschillende vormen van staatssteun te zien. Klik op één van deze vormen om te zien voor welk bedrag iedere lidstaat deze vorm heeft aangewend. De gegevens zijn verstrekt door EC: DG Competition.

BRON www.nos.nl

Vermogensbeheer vergelijken

Meer weten? vul even de OranjeVM Vermogensscan in
Klik hier voor de Online Gratis VermogensScan

Please sent us an e-mail…

 

 

Doe de gratis vermogensscan:

[contact-form-7 id="79" title="Doe de gratis vermogensscan"]

Ja, ik wil meer informatie over de huidige Venture Capital projecten

[contact-form-7 id="425" title="Venturecapital"]

JA, ik wil meer informatie over de huidige Informal Investing projecten

[contact-form-7 id="425" title="Venturecapital"]

© Copyright oranjevm.nl. All rights Reserved