Archief

ABN Amro maakt hoogte adviesfee bekend

Beleggingsadviesklanten van ABN Amro moeten in de loop van dit jaar rechtstreeks gaan betalen voor beleggingsadvies en de beleggingsproducten die zij bij de bank afnemen. Zij kunnen kiezen voor een tarief in- of exclusief de kosten voor transacties. Dat maakt ABN Amro vandaag bekend. De nieuwe tariefstructuur geldt als eerste voor klanten van ABN Amro Mees Pierson, die vanaf 1 april individueel worden benaderd. Inclusief transacties gaat het tarief voor zogenoemd comfort beleggingsadvies 0,92 en voor actief beleggingsadvies 1,19 procent inclusief btw per jaar bedragen, met een minimum van 650 euro. Eind 2013 krijgen de overige beleggende klanten van ABN AMRO bericht.

Exclusief transacties
Exclusief transacties wordt dit respectievelijk 0,73 en 0,91 procent inclusief btw, met een minimum van 726 euro. Voor de aan- en verkoop van beleggingsfondsen, aandelen en obligaties moet vervolgens 0,2 procent worden betaald. Voor afwijkende fondsen en buitenlandse transacties gelden andere tarieven. Klanten met vermogens boven de 2,5 miljoen euro krijgen korting.
Nu hoeven klanten nog niet te betalen voor advies omdat banken en andere adviseurs hiervoor betaald worden door de fondshuizen.

Distributievergoeding
Zij sluizen in de regel de helft van de management fee die zij jaarlijks op het belegd vermogen van klanten inhouden door aan de partij die het fonds aan de man bracht. Deze vergoeding wordt de distributievergoeding ofwel kickback genoemd.
Straks worden eventueel door de bank ontvangen distributievergoedingen met de nieuwe tarieven verrekend.
ABN Amro is een van de banken die, zoals vorige week bekend werd, met de AFM heeft afgesproken dat ze met ingang van 1 januari volgend jaar geen distributievergoedingen meer zal ontvangen, of er nu wel of geen wet ligt die dat regelt.
Volgens minister Dijsselbloem van Financi├źn komt er echter ook een wettelijke verbod op alle provisies bij alle beleggingsdiensten.

bron www.fondsnieuws.nl

Vermogensbeheer vergelijken

Meer weten? vul even de OranjeVM VermogensScan in
Klik hier voor de Online Gratis VermogensScan

Please sent us an e-mail…

 

 

Doe de gratis vermogensscan:

[contact-form-7 id="79" title="Doe de gratis vermogensscan"]

Ja, ik wil meer informatie over de huidige Venture Capital projecten

[contact-form-7 id="425" title="Venturecapital"]

JA, ik wil meer informatie over de huidige Informal Investing projecten

[contact-form-7 id="425" title="Venturecapital"]

© Copyright oranjevm.nl. All rights Reserved