Archief

Beleggers massaal uit goudtrackers

Europese beleggers lijken redelijk geanticipeerd te hebben op de goudcrash van maandag. In de twee weken die daaraan voorafgingen trokken ze voor 1,2 miljard euro terug uit goudtrackers, blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Virtu. Dat is de grootste uitstroom ooit. Omdat ook andere metalen niet in trek waren bij ETF-beleggers bedroeg de totale uitstroom uit metaal-ETFs bijna 1,6 miljard euro. Ook in het aandelensegment kampen ETFs met een stijgende uitstroom. Die bedroeg dit keer 489 miljoen euro.


Uitstroom Europa houdt aan;
Veruit de grootste uitstroom kwam op naam van Europese aandelentrackers: 906 miljoen euro. ETFs die de DAX volgen zagen de grootste uitstroom: 232 miljoen euro. Europese banken waren ook de gebeten hond bij Europese beleggers. Die zagen een uitstroom van 133 miljoen euro.
ETFs die de MSCI World, de MSCI Japan of de S&P 500 volgen, zagen juist wederom een forse instroom. Amerikaanse ETFs waren het meest in trek, met een totale instroom van 339 miljoen euro. De interesse in Aziatische aandelentrackers verflauwde wat. De netto-instroom liep terug naar 47 miljoen euro.


Obligatietrackers in trek;
De enige ETF-categorie die een netto-instroom mocht verwelkomen waren de obligatietrackers. ETFs die de koersen van staatsobligaties volgen, waren het populairst, met een netto-instroom van 234 miljoen euro. In de tweede helft van maart was juist nog sprake van een forse uitstroom. Trackers die een mandje staatsleningen van de eurolanden volgen, zagen zelfs een netto-instroom van 456 miljoen euro.

BRON www.fondsniuws.nl

Vermogensbeheer vergelijken

Meer weten? vul even de OranjeVM VermogensScan in
Klik hier voor de Online Gratis VermogensScan

Please sent us an e-mail…

 

 

Doe de gratis vermogensscan:

[contact-form-7 id="79" title="Doe de gratis vermogensscan"]

Ja, ik wil meer informatie over de huidige Venture Capital projecten

[contact-form-7 id="425" title="Venturecapital"]

JA, ik wil meer informatie over de huidige Informal Investing projecten

[contact-form-7 id="425" title="Venturecapital"]

© Copyright oranjevm.nl. All rights Reserved