Archief

Beursnotitie

Nederland kent veel vermogensbeheerders en Private Banken, maar welke vermogensbeheerder sluit uiteindelijk het beste aan bij uw wensen; eisen en doelstellingen? doe via ons de gratis VermogensScan en ontdek welke vermogensbeheerder het beste bij u past!

Oranje Vermogensmanagement BV is een vermogensbeheer-adviseur en vermogensbeheer-begeleider voor o.a particuliere beleggers, ondernemers, DGA’s en Family Offices. Door gebruik te maken van onze gratis diensten profiteert u direct van ons uitgebreide netwerk en kennis over de markt van vermogensbeheer. Alle medewerkers van Oranje Vermogensmanagement BV zijn ervaren in het adviseren en begeleiden van beleggers in hun zoektocht naar de meest geschikte Vermogensbeheerder. Wij kennen de Vermogensbeheer-markt als geen ander en weten precies wat er speelt!

 OranjeVM

Op maandag waren de Amerikaanse beurzen nog gesloten, dus we hadden een korte handelsweek. Maar ondanks dat het kort was, konden we op vrijdag met nieuwe recordstanden sluiten voor zowel de S&P 500 als de Nasdaq. De Dow-Jones kon net geen slotrecord vestigen, maar had wel gedurende de dag een nieuw record, bijna 20.000. Voor de week sloot de Dow-Jones 1% hoger. De S&P 500 deed het nog iets beter met een stijging van 1,7%. De Nasdaq kon de grootste stijging voor de week noteren. Deze index steeg met 2,5%.

In de komende week zijn er een aantal zaken die belangrijk kunnen worden. Op woensdag komt de heer Trump met zijn eerste persconferentie na de verkiezingen. Iedereen is natuurlijk heel benieuwd wat daar gezegd gaat worden. Tot nu toe was het redelijk stil rondom de heer Trump. Althans, als je zijn tweets niet mee rekent. Zijn tweets hebben wel veel inpakt op de markten. Dat is historisch en iets waar Twitter toch wel heel blij mee moet zijn. In zijn tweets trekt hij hard van leer tegen bedrijven zoals Toyota, Ford en General Motors. Wat opvalt, is dat de auto bedrijven heel snel zijn met reacties. Het lijkt er tot nu toe op dat de heer Trump via tweets aan het regeren is, zelfs voordat hij president is. Zijn persconferentie zal worden uitgeplozen om te zien of hij daar al een tipje van de sluier zal oplichten over zijn economisch beleid. Er zal dus veel aandacht zijn, al denken wij niet dat het zoveel effect heeft als zijn tweets. Die zijn meestal nogal kort door de bocht. De pers conferentie zal zoals meestal wel heel erg politiek correct zijn. Een ander punt wat we bijna zouden vergeten zijn de kwartaal cijfers. Het is namelijk weer zover. Deze week komen de eerste naar buiten. Onze aandacht zal vooral uitgaan naar de cijfers van de banken. Op vrijdag komen Bank of America, Wells Fargo, JP Morgan Chase en nog enkele anderen met hun 4e kwartaal cijfers naar buiten. Na de verkiezingen heeft de bankensector een grote stijging laten zien. De vraag is nu of dit niet te ver is doorgeschoten. JP Morgan Chase is zelfs meer dan 35% gestegen na de verkiezingen. Dit omdat men verwacht dat de rente verder gaat oplopen. Iets wat goed is voor de banken en dat de nieuwe president de regels voor een groot gedeelte eenvoudiger wil maken. Maar zover is het natuurlijk nog niet. De hoop is er, maar of daarom een beurskoers met 35% moet stijgen is natuurlijk vraag twee. Op vrijdag zullen we wat meer duidelijkheid krijgen over de nabije toekomst van de banken. Wij maken ons op voor een kleine terugval in deze sector, mocht die daadwerkelijk komen, dan zijn wij kopers op een lager niveau. Want uiteindelijk denken wij dat de banken het na jaren van slecht presteren rijp zijn voor een verdere opmars en betere bedrijfsresultaten. Op dinsdag zal de heer Obama zijn afscheidsspeech houden. Al zal die door de beurzen voor kennisgeving worden aangenomen. Verder blijven we kijken naar de olieprijs. Deze sloot vrijdag op $53.99. Het is aan de OPEC om nu te laten zien dat men zich houdt aan de productie beperkingen, welke zijn afgesproken. Als daar ook maar enige twijfel komt of iedereen zich daar aan houd, dan kunnen we wel eens terug zakken richting de $40. Dat zal dan als een rem op de beurzen kunnen werken. Maar eigenlijk verwachten we dat de beurzen ondanks een wellicht dalende olieprijs de opmars vrolijk zullen doorzetten in de komende week.

Onze website is: www.kaatvermogensbeheer.com

Vermogensbeheer OranjeVM
Vermogensbeheer Nederland
Vermogensbeheer Belgie
Center Parcs English
Center Parcs Nederland
Center Parcs NL
Center Parcs GB

Vermogensbeheer België
Vermogensbeheer België
Vermogensbeheer België
Vermogensbeheer België
Vermogensbeheer België
Vermogensbeheer België
Vermogensbeheer België
Vermogensbeheer België
Vermogensbeheer België
Vermogensbeheer België
Vermogensbeheer België

Please sent us an e-mail…

 

 

Doe de gratis vermogensscan:

[contact-form-7 id="79" title="Doe de gratis vermogensscan"]

Ja, ik wil meer informatie over de huidige Venture Capital projecten

[contact-form-7 id="425" title="Venturecapital"]

JA, ik wil meer informatie over de huidige Informal Investing projecten

[contact-form-7 id="425" title="Venturecapital"]

© Copyright oranjevm.nl. All rights Reserved