Archief

De AEX gaat naar de 1.000

Het is geen grootspraak, noch giswerk of een gekke voorspelling. Het is de opmerkelijke uitkomst van een langetermijnanalyse, zoals die ooit door Benjamin Graham werd bedacht.
Benjamin Graham wordt alom gezien als de grondsteenlegger van fundamentele analyse en hij drukte beleggers altijd op hun hart om zorgvuldig de financiële positie van bedrijven te bestuderen.
Op grond van zijn ervaring ontwikkelde Benjamin Graham, die de leermeester was van Warren Buffett, maar dat terzijde, verschillende algoritmen waarmee beleggers snel en eenvoudig konden achterhalen of een investering in een bepaald überhaupt wel de moeite loont.
Benjamin Graham formuleerde daarnaast een aantal richtlijnen waarmee je als belegger de koers van een aandeel kunt projecteren. Als je die richtlijnen in een rekenmodel giet, kun je aan hand van de boekwaarde, dividend, winst per aandeel, de hoogste en laagste koers op basis van de actuele koers een inschatting te maken van het toekomstige rendement.

Hoewel het rekenmodel voor individuele aandelen is bedoeld, is de onderliggende techniek ook geschikt voor aandelenindices, zoals de AEX. Wanneer de historische gegevens van de Amsterdamse hoofdindex worden doorgerekend, dan mag je ervan uitgaan dat de AEX over een jaar of tien vrijwel 300 procent hoger noteert dan nu. Dit houdt ook in dat de hoofdindex over een jaar of acht de psychologische barrière van 1.000 punten zal doorbreken.

BRON Beleggerbelangen.nl

Vermogensbeheer vergelijken

Meer weten? vul even de OranjeVM VermogensScan in
Klik hier voor de Online Gratis VermogensScan

Please sent us an e-mail…

 

 

Doe de gratis vermogensscan:

[contact-form-7 id="79" title="Doe de gratis vermogensscan"]

Ja, ik wil meer informatie over de huidige Venture Capital projecten

[contact-form-7 id="425" title="Venturecapital"]

JA, ik wil meer informatie over de huidige Informal Investing projecten

[contact-form-7 id="425" title="Venturecapital"]

© Copyright oranjevm.nl. All rights Reserved