Archief

Faber voorziet crash na zomermaanden

De aandelenbeurzen hebben een voorlopige piek bereikt, zodat een lichte correctie denkbaar is. Dat stelt Marc Faber, beleggingsgoeroe en opsteller van het Doom, Gloom & Boom Report., in een interview met de Amerikaanse zender CNBC.

Faber vindt deze tussentijdse correctie goed, maar hij sluit niet uit dat er een nieuwe koersrally op volgt, zoals in 1987 toen de Amerikaanse hoofdgraadmeter met 40 procent steeg en vervolgens met 42 procent terugviel. Faber zegt een dergelijk scenario voor na de zomer niet uit te sluiten. ‘Iedereen zegt: koop aandelen, stap uit obligaties. Maar als iedereen dat tegelijkertijd zegt, dan moet je oppassen’, stelt Faber. Op de vraag of hij de afgelopen tijd niet vaker hel en verdoemenis heeft aangekondigd, die vervolgens niet uitkwam, zegt Faber: ‘Nee, daar ben ik het niet mee eens. Er is wel degelijk een tussentijdse correctie geweest in maart, april 2012.’ Vrijwel alle Amerikaanse indices staan de laatste dagen onder druk. Zowel de Dow Jones, de S&P als de Nasdaq hebben koersverliezen geleden. Veel professionele beleggers vinden dat de beurzen sinds eind vorig jaar te sterk gestegen zijn in de VS en dat de prijzen aan de hoge kant zijn.

Faber vindt niet alleen Amerikaanse aandelen aan de dure kant, maar ook bedrijfsobligaties, terwijl hij de daling van de goudprijs op dit moment ook niet verrassend vindt.

Bron www.fondsnieuws.nl

Vermogensbeheer vergelijken

Meer weten? vul even de OranjeVM Vermogensscan in
Klik hier voor de Online Gratis VermogensScan

Please sent us an e-mail…

 

 

Doe de gratis vermogensscan:

[contact-form-7 id="79" title="Doe de gratis vermogensscan"]

Ja, ik wil meer informatie over de huidige Venture Capital projecten

[contact-form-7 id="425" title="Venturecapital"]

JA, ik wil meer informatie over de huidige Informal Investing projecten

[contact-form-7 id="425" title="Venturecapital"]

© Copyright oranjevm.nl. All rights Reserved