Archief

Fidelity: Ga actief obligatiebeleggen

Alleen met een actief beheer kunnen beleggers in obligaties nog successen boeken. Door de staatsschuldencrisis moeten beleggers met lagere rendementen rekening houden, aldus de Amerikaanse vermogensbeheerder Fidelity.
Alleen door staatsobligaties van landen met een hoge staatsschuld te kiezen, in combinatie met goede economische vooruitzichten en lage rentestanden, zal een goed rendement zijn te behalen.
Beleggers moeten in plaats van marktgewogen benchmarks zoeken naar flexibele, strategisch beheerde alternatieven. Fidelity wijst erop dat er nu veel meer alternatieven zijn, zoals bedrijfsobligaties, high yields en schuldpapier uit opkomende landen.
Volgens Fidelity zijn er twee strategieën mogelijk:
1. ‘Best issuer’ portefeuille: Er ontstaat een concentratie en een toenemend liquiditeitsrisico onder een afnemend aantal overgewaardeerde ‘veilige havens’, zoals Duitsland. Dat komt omdat beleggers nog altijd op zoek zijn naar een obligatieportefeuille met lage volatiliteit. Ze verbreden hun horizon en kijken naar obligaties van hoge kwaliteit die worden uitgegeven door andere partijen dan de traditionele overheden. Gezocht wordt er naar de beste emittenten in de soevereine en investment grade markten. In deze portefeuille moeten zij blootstelling krijgen aan staatsobligaties met een hoge solvabiliteit, liquiditeit en sterke valuta. Daarnaast kunnen bedrijfsobligaties worden opgenomen van investment grade multinationals, die profiteren van de mondiale markt, van sterke kasstromen en een gezonde balans.

2. Strategisch mandaat: Veel marktgewogen benchmarks hebben als neveneffect dat ze beleggen in landen met een extreem hoge staatsschuld. In de benchmarks voor bedrijfsschuld wegen de financiële waarden zwaar. Door een meer strategische benadering te kiezen en de beleggingen te spreiden over alle categorieën kan een portefeuille meer consistent rendement opleveren.

bron www.fondsnieuws.nl

Vermogensbeheer vergelijken

Meer weten? vul even de OranjeVM Vermogensscan in
Klik hier voor de Online Gratis VermogensScan

Please sent us an e-mail…

 

 

Doe de gratis vermogensscan:

[contact-form-7 id="79" title="Doe de gratis vermogensscan"]

Ja, ik wil meer informatie over de huidige Venture Capital projecten

[contact-form-7 id="425" title="Venturecapital"]

JA, ik wil meer informatie over de huidige Informal Investing projecten

[contact-form-7 id="425" title="Venturecapital"]

© Copyright oranjevm.nl. All rights Reserved