Archief

Fidelity voorspelling over 2013

In 2013 zal het beleggingsklimaat opnieuw in het teken staan van de fiscal cliff in de Verenigde Staten, de schuldproblemen en de economische crisis in Europa en de geopolitieke situatie in het Midden-Oosten.
Dat schrijft Dominic Rossie, Global Chief Investment Officer aandelen bij Fidelity in zijn vooruitblik op 2013.
Volgens Rossi is er stijgingspotentieel voor aandelen, maar dit hangt wel af van de voortgang die geboekt wordt bij de oplossing van eerder genoemde problemen.
Fidelity vindt dividendaandelen nog steeds aantrekkelijk. Volgens Rossie bieden zij nog steeds een aantrekkelijk rendement in vergelijking met staatsobligaties.

Dividendrendement
In Europa kunnen beleggers een dividendrendement van 3 tot 4 procent verwachten (uitgezonderd de financiële sector waar veel dividenden zijn geschrapt), zo schrijft hij.
De balansen zien er volgens hem gezond uit, de cashflow is solide en de pay-out ratio’s zijn laag in vergelijking met het groeipotentieel.
‘Ik denk dat we in 2013 een winst- en dividendgroei van 4 tot 5 procent zullen zien, vooral bij grote kwaliteitsondernemingen. Dividenden van 3 tot 4 procent plus een verwachte groei van 4 tot 5 procent kunnen dus een aantrekkelijke total return van 7 tot 8 procent opleveren.’

Amerikaanse aandelen
Amerikaanse aandelen zullen volgens Fidelity mogelijk vooruit blijven lopen op andere regio’s. Verder zullen opkomende markten goed blijven renderen, verwacht Rossi.
Op obligatiegebied heeft Fidelity vertrouwen in obligaties uit opkomende markten, investment grade bedrijfsobligaties en high yields. Al zullen de laatsten de uitzonderlijke rendementen van de afgelopen jaren waarschijnlijk niet meer halen, verwacht het fondshuis.
Hoogwaardige overheidsobligaties uit ontwikkelde landen lijken volgens Fidelity overgewaardeerd.

Vermogensbeheer vergelijken

Meer weten? vul even de OranjeVM Vermogensscan in
Klik hier voor de Online Gratis VermogensScan

Please sent us an e-mail…

 

 

Doe de gratis vermogensscan:

[contact-form-7 id="79" title="Doe de gratis vermogensscan"]

Ja, ik wil meer informatie over de huidige Venture Capital projecten

[contact-form-7 id="425" title="Venturecapital"]

JA, ik wil meer informatie over de huidige Informal Investing projecten

[contact-form-7 id="425" title="Venturecapital"]

© Copyright oranjevm.nl. All rights Reserved