Archief

Fondsbeleggers letten te weinig op kosten

Volgens de Autoriteit Financiële Markten (AFM) letten beleggers onvoldoende op de kosten van beleggingsfondsen.

Ook zijn ze vaak onrealistisch over het te behalen toekomstige rendement, zo blijkt uit de Consumentenmonitor 2012 van de toezichthouder op de financiële markten. Meer dan de helft van de Nederlandse beleggers belegt in beleggingsfondsen. Samen met aandelen is dat de meest voorkomende beleggingsvorm. Bij hun keuze voor fondsen kijken beleggers vooral naar het risico en de sector. Slechts 8 procent laat kosten prevaleren bij hun keuze. Bij ruim de helft van de beleggers komt het kostenaspect op de tweede op derde plaats. Desondanks weten deze beleggers vaak niet wat ze precies aan kosten betalen.
Ook weet een meerderheid van de beleggers niet welk rendement ze met hun beleggingsfondsen behalen. Wel denken ze de komende drie jaar een rendement van ruim 6 procent per jaar te behalen. Dit is volgens de AFM onrealistisch.

Actief passief

Uit het onderzoek komt ook naar voren dat niet alle fondsbeleggers al bekend zijn met het verschil in kosten tussen passief en actief beleggen. ‘Een op de drie fondsbeleggers weet niet welke van de twee duurder is, terwijl een op de tien beleggers denkt dat passieve fondsen duurder zijn.’ Over het algemeen zijn passieve fondsen goedkoper.

BRON www.fondsnieuws.nl

Vermogensbeheer vergelijken

Meer weten? vul even de OranjeVM VermogensScan in
Klik hier voor de Online Gratis VermogensScan

Please sent us an e-mail…

 

 

Doe de gratis vermogensscan:

[contact-form-7 id="79" title="Doe de gratis vermogensscan"]

Ja, ik wil meer informatie over de huidige Venture Capital projecten

[contact-form-7 id="425" title="Venturecapital"]

JA, ik wil meer informatie over de huidige Informal Investing projecten

[contact-form-7 id="425" title="Venturecapital"]

© Copyright oranjevm.nl. All rights Reserved