Archief

gespecialiseerde vermogensbeheerders

Kleinere gespecialiseerde vermogensbeheerders zijn in trek. Juist deze vermogensbeheerders hebben echter steeds meer moeite te voldoen aan alle nieuwe wet- en regelgeving en aan de toegenomen informatiebehoefte van hun klanten. Daar komt bij dat de druk om de kosten laag te houden steeds groter wordt. 

Dat zegt Roel van de Wiel, bij bewaarbank State Street verantwoordelijk voor de sales in Nederland, België en Scandinavië in gesprek met Fondsnieuws. State Street publiceert vandaag een vision paper over boutiques.
De paper is gebaseerd op onderzoek uitgevoerd door de Economist Intelligence Unit.

 Voor het onderzoek zijn 164 boutiques ondervraagd. Bijna de helft van hen verwacht dat hun beheerd vermogen binnen 12 maanden met meer dan 8 procent zal groeien.




Op zoek naar Alpha
Van de Wiel verklaart dit door te wijzen op de lage rentestand en de onder druk staande dekkingsgraden van pensioenfondsen en verzekeraars. ‘Ze zijn op zoek naar mogelijkheden om toch nog alpha te genereren. Als gevolg hiervan gaat meer geld naar kleinere gespecialiseerde vermogensbeheerders, de zogenoemde boutiques.’ State Street definieert ze als vermogensbeheerders met een beheerd vermogen tot 50 miljard dollar. 


Deze partijen hebben volgens Van de Wiel echter steeds meer moeite aan allerlei eisen te voldoen. Ja, dit blijkt uit het onderzoek en wat wij zelf zien. Wij zien een exponentieel toegenomen vraag van deze partijen naar mogelijkheden allerhande werkzaamheden uit te besteden of te outsourcen. Denk aan allerlei rapportageverplichtingen en risiscomanagementwerkzaamheden.’

Data
Uit het onderzoek blijkt dat boutiques hun backoffices de minst effectieve gedeelten van hun organisaties vinden. De grootste uitdaging op datagebied is volgens de boutiques het aan klanten kunnen verstrekken van kwalitatief goede en voldoende gedetailleerde data.

 Behalve naar uitbesteding en outsourcing ziet State Street ook een flink toegenomen vraag naar overleg over mogelijkheden om nieuwe processen te implementeren waarbij onafhankelijke data en informatievoorziening gewaarborgd worden, aldus Van de Wiel. ‘Wij gaan hier steeds vaker met partijen over in gesprek.’

 Dit terwijl uit het onderzoek blijkt dat lang niet alle boutiques al bezig zijn in te spelen op nieuwe regelgeving als Ucits V, AIFMD en IORP II, zegt van de Wiel.

Wachten
‘56 procent van de ondervraagden zegt te wachten tot helemaal duidelijk is hoe de nieuwe wet- en regelgeving eruit gaat zien, voordat ze noodzakelijke veranderingen gaan doorvoeren.’ Niet heel verstandig, vindt hij. ‘Natuurlijk kom je in een ideale wereld pas in actie als je helemaal weet hoe het wordt, maar als je dat in de praktijk doet, krijg je zaken niet op tijd voor elkaar.’

BRON Fondsnieuws.nl

Vermogensbeheer vergelijken

Meer weten? vul even de OranjeVM VermogensScan in
Klik hier voor de Online Gratis VermogensScan

Please sent us an e-mail…

 

 

Doe de gratis vermogensscan:

[contact-form-7 id="79" title="Doe de gratis vermogensscan"]

Ja, ik wil meer informatie over de huidige Venture Capital projecten

[contact-form-7 id="425" title="Venturecapital"]

JA, ik wil meer informatie over de huidige Informal Investing projecten

[contact-form-7 id="425" title="Venturecapital"]

© Copyright oranjevm.nl. All rights Reserved