Archief

Goldman verwacht hogere metaalprijzen

Een herstel van de economische activiteit en hogere huizenverkopen in China, een gematigde economische groei in de Verenigde Staten en een voortdurende schuldencrisis in Europa, zullen naar verwachting leiden tot hogere metaalprijzen.
Dit stelt Goldman Sachs in haar nieuwe Metal Detector.

De Chinese vastgoedmarkt blijft door een groeiend aanbod enerzijds en een afname van zowel verkopen als huizen in aanbouw anderzijds een van de grootste zorgen voor beleggers in grondstoffen. Breed bekend is daarnaast dat veel vastgoedontwikkelaars momenteel onder financiële druk staan, aldus de analisten.
Hoop
Maar er gloort hoop. Op 13 juni komt het Chinese bureau voor de statistiek met data naar buiten over de maandelijkse huizenverkopen die mogelijk een herstel zullen laten zien.

Goldman is positief gestemd omdat de meest recente high frequency verkoopcijfers in de Oostelijke provincies wijzen op een toename over juni van 50 procent op jaarbasis. Deze provincies maken zo’n 50 procent van de totale huizenverkopen in China uit. Sinds eind 2009 hebben de high frequency data een ‘sterke positieve relatie’ met de nationale cijfers.

Hypotheek Het vermoedelijke herstel van de huizenverkopen is waarschijnlijk te verklaren door een uitgestelde vraag naar vastgoed, lagere hypotheekkosten en kortingen op hypotheken voor wie voor het eerst een huis koopt.
Voor metaalprijzen is dat een goede ontwikkeling. Hogere huizenverkopen worden immers geassocieerd met een hogere vraag naar consumentengoederen. Tegelijkertijd oefenen toenemende verkopen een neerwaartse druk uit de leegstand en een opwaartse druk op omzetten van ontwikkelaars en nieuwbouwprojecten.
De Goldman-analisten maken daarbij wel de kanttekeningen dat het aantal huizen in aanbouw verder zal matigen, na het extreem hoge niveau eerder wat mede tot de hoge voorraden leidde.

Koper Goldman rekent voor dit jaar op een toename van de Chinese vraag naar koper met 5 procent. ‘We blijven verwachten dat de constructie-gerelateerde koperafname robuust zal groeien in de tweede helft van 2012, net zoals het dat deed gedurende de eerste helft, gedreven door een explosie van huizen die tussen 2009 en halverwege 2011 in aanbouw genomen.

BRON: www.fondsnieuws.nl

Vermogensbeheer vergelijken

Meer weten? vul even de OranjeVM VermogensScan in
Klik hier voor de Online Gratis VermogensScan

Please sent us an e-mail…

 

 

Doe de gratis vermogensscan:

[contact-form-7 id="79" title="Doe de gratis vermogensscan"]

Ja, ik wil meer informatie over de huidige Venture Capital projecten

[contact-form-7 id="425" title="Venturecapital"]

JA, ik wil meer informatie over de huidige Informal Investing projecten

[contact-form-7 id="425" title="Venturecapital"]

© Copyright oranjevm.nl. All rights Reserved