Archief

Groot-Brittannië is AAA-status kwijt

Moody’s heeft de kredietwaardigheid van staatsobligaties van Groot-Brittannië verlaagd. De Britten hadden met AAA de hoogste status en gaan nu een stap naar beneden, naar AA1. Moody’s is het eerste kredietbureau dat de rating van Groot-Brittannië verlaagt. De kredietbeoordelaar verwacht niet dat er binnenkort nog een verdere afwaardering zal volgen.

Schuldenlast
Als reden geeft Moody’s dat de vooruitzichten voor de groei op de middellange termijn zwak zijn. In Groot-Brittannië wordt voor de komende jaren slechts een kleine groei verwacht. Ook maakt Moody’s zich zorgen over de hoge en almaar stijgende schuldenlast van het land. De kredietbeoordelaar verwacht niet dat daar voor 2016 verandering in komt.

Ernstig
Toch heeft Moody’s veel vertrouwen in Groot-Brittannië. Zo hebben de Britten een concurrerende economie en is er nog altijd veel binnenlandse belangstelling om de staat geld te lenen. Daarom benadrukt Moody’s dat de kredietwaardigheid van het land nog altijd zeer hoog is. Groot-Brittannië kreeg de AAA-status in 1978. Volgens minister van Financiën Osborne maakt het besluit van Moody’s duidelijk hoe ernstig de Britse schuldenproblematiek is. Volgens hem versterkt het de vastberadenheid waarmee de regering probeert de economie te hervormen.

Bron www.nos.nl

Vermogensbeheer vergelijken

Meer weten? vul even de OranjeVM Vermogensscan in
Klik hier voor de Online Gratis VermogensScan

Please sent us an e-mail…

 

 

Doe de gratis vermogensscan:

[contact-form-7 id="79" title="Doe de gratis vermogensscan"]

Ja, ik wil meer informatie over de huidige Venture Capital projecten

[contact-form-7 id="425" title="Venturecapital"]

JA, ik wil meer informatie over de huidige Informal Investing projecten

[contact-form-7 id="425" title="Venturecapital"]

© Copyright oranjevm.nl. All rights Reserved