Archief

Italië trekt markten onderuit

De verkiezingsuitslag in Italië en de terugkeer van Berlusconi op het politieke toneel zorgen voor flinke beroering op de financiële markten. De Europese beurzen openden stuk voor stuk fors lager, met verliezen die terug doen denken aan de nervositeit ten tijde van de financiële crisis.

De AEX opende bijna 2 procent lager op 332 punten. In Parijs daalde de CAC40 met meer dan 3 procent en de Duitse beurs in Frankfurt verloor ruim 2 procent. Op de beurs van Milaan staan koersen onder zware druk en staat de belangrijkste index op een verlies van bijna 5 procent. De beurs van Madrid verliest meer dan 3 procent. Vooral de aandelen van banken staan onder druk. De politieke aardverschuiving zorgt voor onrust en onzekerheid. Handelaren zijn bang dat door de politieke impasse de hervormingen stil komen te liggen en Italië zijn geloofwaardigheid op de financiële markten verliest. Dat heeft dan weer gevolgen voor de financiële stabiliteit van de hele eurozone.

Rente:
Op de obligatiemarkten is de rente voor Italiaans schuldpapier omhoog gevlogen. Voor een 10-jaars staatslening is de rente een half procent hoger op 4,79 procent, de hoogste stand in ruim 2,5 maand. Ook de rente van Spanje stijgt. De rente van Duitsland en Nederland daalt daarentegen, omdat schuldpapier van deze landen als veilig gezien wordt. De terugslag was zelfs in Azië en de VS te merken. De Japanse Nikkei-index sloot 2,3 procent lager en in Hongkong verloor de Hang Seng 1,2 procent. Op Wall Street verloor de Dow Jones-index 1,5 procent. Ook de koers van de euro krijgt een tik en is in waarde gedaald naar 1,30 dollar. Voor de Europese export is een goedkopere euro echter een plus.

Bron www.nos.nl

Vermogensbeheer vergelijken

Meer weten? vul even de OranjeVM Vermogensscan in
Klik hier voor de Online Gratis VermogensScan

Please sent us an e-mail…

 

 

Doe de gratis vermogensscan:

[contact-form-7 id="79" title="Doe de gratis vermogensscan"]

Ja, ik wil meer informatie over de huidige Venture Capital projecten

[contact-form-7 id="425" title="Venturecapital"]

JA, ik wil meer informatie over de huidige Informal Investing projecten

[contact-form-7 id="425" title="Venturecapital"]

© Copyright oranjevm.nl. All rights Reserved