Archief

Meer vertrouwen

Van de 180 geraadpleegde fondsmanagers verwacht 72 procent dat de groei van de wereldeconomie in de komende twaalf maanden zal toenemen. Dit is het hoogste percentage in bijna vier jaar en 20 procentpunt hoger dan in juli.

Bullish over Europa
Europese managers zijn nu zeer bullish over de eigen regio. Maar liefst 88 procent rekent op een herstel van de door een langdurige recessie geteisterde economie. Dit is dubbel zoveel als een maand geleden. Een harde landing in China wordt nog altijd als grootste staartrisico gezien, al is het aantal managers dat een afzwakking van de groei verwacht wel flink afgenomen.

Asset allocatie
Met betrekking tot de asset allocatie is 54 procent van de managers nu overwogen in aandelen en een vrijwel gelijk percentage onderwogen in obligaties. De exposure naar cash daalde licht tot gemiddeld 4,5 procent na de piek in juli.

ING IM
Ook ING Investment Management is optimistisch over de wereldeconomie. Volgens de asset manager zal de huidige economische consolidatiefase plaatsmaken voor een groeiversnelling van de mondiale economie in de tweede helft van 2013.
‘De combinatie van dalende grondstoffenprijzen en het herstellingsvermogen van risicovolle beleggingscategorieĂ«n is exact het tegengestelde van wat wij de afgelopen drie jaar zagen aan het begin van een neergang van de mondiale groei,’ zegt hoofdstrateeg Valentijn van Nieuwenhuijzen. ‘Dit is in een notendop de reden waarom wij deze keer positief blijven over de mondiale conjunctuur.’

Bron www.fondsnieuws.nl

Vermogensbeheer vergelijken

Meer weten? vul even de OranjeVM VermogensScan in
Klik hier voor de Online Gratis VermogensScan

Please sent us an e-mail…

 

 

Doe de gratis vermogensscan:

[contact-form-7 id="79" title="Doe de gratis vermogensscan"]

Ja, ik wil meer informatie over de huidige Venture Capital projecten

[contact-form-7 id="425" title="Venturecapital"]

JA, ik wil meer informatie over de huidige Informal Investing projecten

[contact-form-7 id="425" title="Venturecapital"]

© Copyright oranjevm.nl. All rights Reserved