Archief

Miljonairs ruilen aandelen in voor obligaties

Nederlandse miljonairs zijn de afgelopen jaren minder gaan beleggen. Obligatiebeleggingen en beleggingsfondsen blijven echter onverminderd populair.

Dat zegt directeur private banking Mark Buitenhuis van Van Lanschot Bankiers in een interview met Fondsnieuws.

Door de crisis zijn miljonairs minder gaan beleggen en meer gaan sparen, bleek uit onderzoek van de private bank. ‘Miljonairs geven prioriteit aan vermogensbehoud. Eerst is er aandacht voor risico. Pas daarna wordt gekeken naar het rendement’, zegt Buitenhuis.
Overigens is het percentage van het vermogen dat wordt gespaard onder miljonairs nog steeds relatief laag. Niet-miljonairs hebben gemiddeld meer dan de helft van hun vermogen op een spaarrekening staan. Onder miljonairs was dit begin 2010 13 procent, maar dat percentage is dus gegroeid.

Obligaties in plaats van aandelen
Beleggingen in obligaties blijven populair, wat ten koste gaat van de aandelenbeleggingen. ‘Miljonairs willen defensiever beleggen, en stappen daarom over van aandelen naar obligaties met een vast rendement.’
Volgens Buitenhuis zijn naast beleggingen in individuele aandelen ook gestructureerde producten minder populair bij de miljonairs. ‘Ze mijden complexe producten, zoals derivaten en beleggingen in hedgefondsen.’ Beleggingsfondsen zijn nog wel in trek. ‘Daarmee kunnen beleggingen meer gespreid worden, met een lager risicoprofiel tot gevolg.’

Kansen
Dat miljonairs meer sparen en minder beleggen, heeft alles te maken met de economische crisis. De spaardrift van de miljonairs is echter niet alleen ingegeven door een toegenomen risico-aversie. ‘Door de volatiele markt willen miljonairs meer geld liquide houden om in te kunnen spelen op plotselingekansen’, merkt Buitenhuis op.

BRON www.fondsnieuws.nl

Vermogensbeheer vergelijken

Meer weten? vul even de OranjeVM VermogensScan in
Klik hier voor de Online Gratis VermogensScan

Please sent us an e-mail…

 

 

Doe de gratis vermogensscan:

[contact-form-7 id="79" title="Doe de gratis vermogensscan"]

Ja, ik wil meer informatie over de huidige Venture Capital projecten

[contact-form-7 id="425" title="Venturecapital"]

JA, ik wil meer informatie over de huidige Informal Investing projecten

[contact-form-7 id="425" title="Venturecapital"]

© Copyright oranjevm.nl. All rights Reserved