Archief

Nederlandse miljonairs sparen massaal

Sinds het begin van de financiële crisis in 2008 zijn miljonairs massaal gaan sparen. Vier op de tien miljonairs zeggen nu meer geld op hun spaarrekening te hebben staan dan voor de crisis, terwijl een derde minder is gaan beleggen.
Dat blijkt uit onderzoek van Van Lanschot onder 257 Nederlandse miljonairs naar hun financiële situatie.
Nog steeds is het grootste deel van het vermogen van miljonairs, die gemiddeld 2,9 miljoen euro bezitten, belegd in aandelen en obligaties (62 procent in 2010). Maar dat wordt dus wel rap minder.

Meerdere beheerders
Negen op de tien Nederlandse miljonairs beleggen in aandelen en obligaties, en driekwart van hen spreidt zijn vermogen over meerdere vermogensbeheerders en banken. Toch heeft 38 procent geen financieel plan, en is slechts 35 procent van hen klant van een vermogensbeheerder. Bijna een op de drie miljonairs belegt meer dan de helft van zijn vermogen zelf.
Bijna tweederde van de miljonairs vindt daarnaast dat hun vermogensbeheerders op basis van hun prestaties betaald moeten worden. Uit onderzoek van Fondsnieuws bleek maandag dat zeker vijftig Nederlandse beleggingsfondsen met prestatievergoedingen werken, die soms zelfs worden uitgekeerd als het fonds onder de benchmark presteert.

Behoud vermogen
Uit het onderzoek blijkt verder dat ruim een kwart van de miljonairs het behoud van zijn rijkdom vooropstelt als hem gevraagd wordt wat hij het belangrijkst vindt ten aanzien van zijn vermogen. Dit zijn relatief vaak mensen die het grootste deel van hun vermogen in beheer hebben.
Daarentegen geeft een op de vijf miljonairs de hoogste prioriteit aan het laten groeien van zijn vermogen. Meestal zijn dat de miljonairs onder de vijftig. Eenzelfde percentage wil zijn vermogen vooral gebruiken om van te genieten.

Bron www.fondsnieuws.nl

Vermogensbeheer vergelijken

Meer weten? vul even de OranjeVM VermogensScan in
Klik hier voor de Online Gratis VermogensScan

Please sent us an e-mail…

 

 

Doe de gratis vermogensscan:

[contact-form-7 id="79" title="Doe de gratis vermogensscan"]

Ja, ik wil meer informatie over de huidige Venture Capital projecten

[contact-form-7 id="425" title="Venturecapital"]

JA, ik wil meer informatie over de huidige Informal Investing projecten

[contact-form-7 id="425" title="Venturecapital"]

© Copyright oranjevm.nl. All rights Reserved