Archief

Omslag beurs vóór de zomer

Analisten van Bank of America Merrill Lynch (Bofa) zijn ongerust over de stemming die op de aandelenmarkten recentelijk snel verbeterd is. Zij vrezen dat er zo veel geld naar de beurzen komt, dat het sentiment er in de komende maanden door kan omslaan.
In een onderzoeksrapport, getiteld ‘Dr Strangelove Arrives’ schrijft de belangrijkste beleggingstrateeg van de bank, Michael Hartnett, dat de kans op een sterke correctie is toegenomen.

Hij wijst erop dat beleggers hebben besloten zich nog maar weinig zorgen te maken nu de liquiditeit zeer ruim is, dankzij het beleid van de centrale banken. Zowel de obligatie- als de aandelenprijzen staan op een recordniveau, terwijl de volatiliteit op het laagste niveau is sinds medio 2007.

‘Now that there is seemingly nothing left to worry about. Perhaps it may be a good time to start worrying again’, schrijft Hartnett.
De strategen van Bank of America Merrill Lynch zijn nog steeds enthousiast over aandelen, maar ze geloven meer in Europa en Japan dan in de VS. Ze verwachten dat Europese aandelen het beter zullen doen dan Amerikaanse, maar Amerikaanse aandelen doen het over het hele jaar weer beter dan de brede MSCI EAFE index. Ze waarschuwen voorzichtig te zijn ten aanzien van high yields en schuldpapier van opkomende landen (EM Debt).

Ook de Amerikaanse columnist Gary Schilling, die al jaren voor Forbes schrijft en auteur is van het boek ‘The Age of Deleveraging’ is bearish. Hij voorspelt een daling van de S&P 500 van maar liefst 42 procent. De belangrijkste reden voor zijn negatieve outlook is dat de fiscal cliff niet is opgelost en als een zwaard van Damocles boven de VS en de markten hangt. In het laatste nummer van Bloomberg Businessweek staat op de cover een overzichtsfoto van het Amerikaanse Congres met de tekst ‘Babies’. Het illustreert de toenemende irritatie en woede in de VS over het onvermogen van de politiek om de 16.000 miljard grote schuldenberg serieus aan te pakken.

Koersval van 42 procent; Schilling, die in de VS een reputatie heeft als voorspeller van beleggingstrends, schrijft: ‘With a global recession depressing corporate revenues, unsustainable profit margins and currency translation losses spawned by a robust dollar, I see S&P 500 operating earnings of 80 dollar per share next year. That’s a quarter below Wall Street consensus. Throw in a bear market P/E low of 10 and the S&P 500 Index drops to 800, a 42 percent decline.’

Bron www.fondsnieuws.nl

Vermogensbeheer vergelijken

Meer weten? vul even de OranjeVM Vermogensscan in
Klik hier voor de Online Gratis VermogensScan

Please sent us an e-mail…

 

 

Doe de gratis vermogensscan:

[contact-form-7 id="79" title="Doe de gratis vermogensscan"]

Ja, ik wil meer informatie over de huidige Venture Capital projecten

[contact-form-7 id="425" title="Venturecapital"]

JA, ik wil meer informatie over de huidige Informal Investing projecten

[contact-form-7 id="425" title="Venturecapital"]

© Copyright oranjevm.nl. All rights Reserved