Archief

Rabobank en Blackrock

Rabobank maakt bij haar beleggingsoplossing voor particulieren geen gebruik meer van mixfondsen van Robeco, maar is overgestapt op die van BlackRock. Dat meldt de bank op haar website.

Rabo RendeMix
Het gaat om het product Rabo RendeMix, de vermogensbeheeroplossing van Rabobank waarbij geen minimuminleg vereist is. Tot voor kort belegde Rabo RendeMix in actief beheerde mixfondsen van Robeco. Sinds 1 juli echter wordt er gebruikgemaakt van passieve mixfondsen van de Amerikaanse asset manager.

Risicoprofiel
BlackRock draagt zorg voor de samenstelling en het beheer van het mixfonds. Welk mixfonds dit is, hangt af van het risicoprofiel van de klant en kan variëren van zeer defensief tot zeer offensief. Gebruikers van Rabo RendeMix zijn per brief geïnformeerd over de overgang van Robeco naar BlackRock. De reden voor de overgang wordt op de website niet vermeld.

Overname Robeco
De overstap naar een andere asset manager viel op exact dezelfde dag als dat de overname van Robeco door Orix werd afgerond. Het Japanse financiële concern heeft 90 procent van de aandelen in de voormalige Rabobank-dochter overgenomen.De nieuwe mixfondsen van Rabo RendeMix worden samengesteld uit indexfondsen van BlackRock en, in mindere mate, indextrackers van iShares, een dochteronderneming van ‘s werelds grootste asset manager.

Lagere kosten
Het gebruikmaken van indexfondsen en -trackers ‘werkt kostenbesparend en komt de waardeontwikkeling van uw fonds ten goede’, aldus Rabobank in een online brochure. De kostenstructuur van Rabo Rendemix is door de overstap naar een andere asset manager volledig veranderd. Rabobank rekent nu bijvoorbeeld wel aankoopkosten en een vergoeding voor de basisdienstverlening, maar daar staat tegenover dat de Total Expense Ratio (TER) aanzienlijk lager is.

bron: www.fondsnieuws.nl

Vermogensbeheer vergelijken

Meer weten? vul even de OranjeVM VermogensScan in
Klik hier voor de Online Gratis VermogensScan

Please sent us an e-mail…

 

 

Doe de gratis vermogensscan:

[contact-form-7 id="79" title="Doe de gratis vermogensscan"]

Ja, ik wil meer informatie over de huidige Venture Capital projecten

[contact-form-7 id="425" title="Venturecapital"]

JA, ik wil meer informatie over de huidige Informal Investing projecten

[contact-form-7 id="425" title="Venturecapital"]

© Copyright oranjevm.nl. All rights Reserved