Archief

Rijken keren hedgefondsen de rug toe

Rijke particuliere investeerders keren hedgefonden de rug toe omdat deze toenemend voor het grote geld van conservatievere pensioenfondsen open staan.
Dit betekent dat managers niet langer de hoge rendementen uit het verleden behalen, stelt Reuters.
Pensioenfondsen en verzekeraars zijn de snelstgroeiende bron van vers kapitaal voor hedgefondsen. Omdat deze fondsen het grote geld niet kunnen weerstaan, voelen de rijke particuliere klanten zich verwaarloosd.
De veranderende klantenkring komt terug in de omvang van hedgefondsen. Deze is explosief gegroeid. Daardoor vragen rijke klanten zich af hoe gemakkelijk managers nog goede resultaten zullen behalen in de toekomst .

Outperformance‘Het maakt erg veel uit’, zegt John Elmes, hoofd investeringen bij GenSpring Family Offices dat vermogen beheert voor enkele van Amerika’s meest prominente families en al sinds de jaren ’80 in hedgefondsen belegt. ‘Het maakt het erg moeilijk voor deze managers om hun outperformance te continueren.’
Wereldwijd beheren hedgefondsen inmiddels meer dan 2 biljoen dollar, veel meer dan de circa 200 miljard midden jaren ’90.
In 1999 beleefden hedgefondsen een van hun beste jaren toen ze een gemiddeld rendement behaalden van 31 procent. Dat staat in sterk contrast met de meer gematigde performance in de afgelopen jaren.
Volgens het Hedge Fund Research bedroeg het gemiddelde geannualiseerde rendement in het afgelopen decennium 6,77 procent, en in de afgelopen vijf jaar slechts 1,44 procent.

S&P 500
Over de afgelopen drie jaar is het gemiddelde rendement van hedgefondsen 3,9 procent waarmee het ver achterblijft op de S&P 500 dat in dezelfde periode zo’n 30 procent is gestegen.
De rijke particulieren verruilen hedgefondsen voor private equity-fondsen, traditionele long-only beleggingsfondsen of zelfs voor beleggingen in vastgoed of wijnen.
GenSpring, wiens klanten gemiddeld meer dan 30 miljoen dollar waard zijn, heeft zijn exposure naar hedgefondsen met 20 tot 25 procent verlaagd sinds de financiële crisis.

Bron: www.fondsnieuws.nl

Please sent us an e-mail…

 

 

Doe de gratis vermogensscan:

[contact-form-7 id="79" title="Doe de gratis vermogensscan"]

Ja, ik wil meer informatie over de huidige Venture Capital projecten

[contact-form-7 id="425" title="Venturecapital"]

JA, ik wil meer informatie over de huidige Informal Investing projecten

[contact-form-7 id="425" title="Venturecapital"]

© Copyright oranjevm.nl. All rights Reserved