Archief

Spaarders zijn sukkels

U hebt er zelf om gevraagd. U bent voor een half tot 2,5 procent meer rente uitgeweken naar Cyprus. En eerder galoppeerde u ook al richting IJsland met uw centjes, naar IceSave. Dom, dom, dom. Depositogarantiestelsel? Ja, hállo, u wéét toch dat die garantie maar zo goed is als de overheid van het land waar uw geld staat?

En waarom zou u in godsnaam überhaupt sparen? Het levert he-le-maal niets op. Iedere onbenul kan het uitrekenen:
spaarrente –inflatie = al weinig, daarna nog – vermogensrendementsheffing = u spaart zichzelf arm!
Dat stond met chocoladeletters op de voorpagina van de krant, dus als u dát nog niet weet….

Het kan dus onmogelijk een verrassing zijn, dat u 6,75 tot 9,9 procent van uw spaargeld moet aftikken als het land van uw bank failliet dreigt te gaan. Nou, vooruit. Als u minder dan 20.000 euro hebt, dan mag u gratis in onzekerheid zitten. Kom op nou, u snapt toch ook wel dat u een overheid niet aan z’n belofte kunt houden. En dat het allemaal reuze leuk klinkt, Europa, met vrij verkeer van mensen en geld, maar dat zo’n toetreding van een land tot de unie heus geen bewijs van goedkeuring is. Controle? Daar beginnen we niet aan hoor, die landen zijn geen Duyvis-pinda’s waar je stuk voor stuk een OK-stempel op drukt!

Niets is zeker en zelfs dat niet. Onthoud dat nou eens.

De oplossing is simpel. U, als consument, als spaarder tot een ton, moet maar lekker een half jaar uittrekken om de balansen van de bank en het land naar uw keuze te bestuderen. Dan minutieus nagaan of het bankbestuur, de centrale bank en de euroministers hun taken goed uitvoeren. Herhaal dat vervolgens voor alle 17 eurolanden en u weet meteen of u uw zuurverdiende buffertje ergens veilig kunt stallen. Hebt u hier geen zin in? Dan is er altijd nog de oude sok, de prijsgemanipuleerde goudklomp of het koekblik in uw kledingkast.

PS:
Voor besmettingsgevaar door de Cypriotische spaardertaks (als ie doorgaat) en bankruns in andere landen hoeft u niet bang te zijn. Nee, dit is echt een geval apart.

BRON www.belegger.nl
AUTEUR: JANNEKE WILLEMSE | DINSDAG 19 MAART 2013

Vermogensbeheer vergelijken

Meer weten? vul even de OranjeVM VermogensScan in
Klik hier voor de Online Gratis VermogensScan

Please sent us an e-mail…

 

 

Doe de gratis vermogensscan:

[contact-form-7 id="79" title="Doe de gratis vermogensscan"]

Ja, ik wil meer informatie over de huidige Venture Capital projecten

[contact-form-7 id="425" title="Venturecapital"]

JA, ik wil meer informatie over de huidige Informal Investing projecten

[contact-form-7 id="425" title="Venturecapital"]

© Copyright oranjevm.nl. All rights Reserved