Archief

Sparen is lijden

De inflatie is in januari uitgekomen op 3%; dit betekent dat sparen in termen van koopkracht een verliesgevende activiteit is. Beleidsmakers hebben hier bewust op aangestuurd.

wat bij u spaargeld is, is namelijk bij iemand anders schuld. Het geld dat u naar de bank brengt, wordt door de bank weer aan iemand anders uitgeleend. Er is veel te veel schuld in de wereld. Met een negatieve rente helpen beleidsmakers particulieren, bedrijven en overheden die te veel schulden hebben, maar dit gaat ten koste van de mensen die wel een vermogen hebben. Werkelijk alles wordt gedaan om de rente laag te houden.
Banken konden aan het begin van 2012 onbeperkt geld lenen bij de ECB. Uiteindelijk is er voor €1 bln opgenomen door de banken. Deze hebben hierdoor de komende jaren totaal geen behoefde aan uw spaargeld en zullen er dan ook niet over piekeren om u een hogere rente te geven. Misschien kan de rente zelfs nog verder naar beneden omdat zij geen flauw idee hebben wat met al dat geld te doen. Steeds meer spaarders hebben er genoeg van dat sparen in koopkrachttermen een verliesgevende activiteit is. Zij willen obligaties kopen, want dan krijgen zij een hogere uitkering, maar de beleidsmakers hebben institutionele beleggers verplicht obligaties aan te houden en daardoor is de rente bij obligaties ook niet aantrekkelijk.
Zo worden mensen van sparen, via obligaties in aandelen geduwd. Dat is volgens ons de reden dat de beurskoersen zo zijn gestegen en dat maakt de zaak riskant. Vermogen opbouwen is momenteel dus niet eenvoudig, in een wereld waar er alles aan wordt gedaan om met uw vermogen de schuldencrisis op te lossen Wij proberen u daarbij zo goed mogelijk te helpen.

Bron www.beleggersbelangen.nl auteur karl mercx

Vermogensbeheer vergelijken

Meer weten? vul even de OranjeVM Vermogensscan in
Klik hier voor de Online Gratis VermogensScan

Please sent us an e-mail…

 

 

Doe de gratis vermogensscan:

[contact-form-7 id="79" title="Doe de gratis vermogensscan"]

Ja, ik wil meer informatie over de huidige Venture Capital projecten

[contact-form-7 id="425" title="Venturecapital"]

JA, ik wil meer informatie over de huidige Informal Investing projecten

[contact-form-7 id="425" title="Venturecapital"]

© Copyright oranjevm.nl. All rights Reserved