Archief

Sterke instroom Alex Vermogensbeheer

Alex Vermogensbeheer, onderdeel van BinckBank, heeft in het eerste kwartaal een recordinstroom gezien van 310 miljoen euro. Het vermogen onder beheer steeg van iets meer dan 1 miljard euro naar 1,363 miljard euro, een stijging van 35 procent. Het aantal rekening bij Alex Vermogensbeheer steeg in de eerste drie maanden van dit jaar met 19 procent. In het licht van de strategie om minder afhankelijk te worden van de inkomsten uit brokerage-activiteiten, noemt BinckBank de ontwikkelingen bij Alex Vermogensbeheer ‘goed nieuws’. ‘De rendementen zijn uitstekend en mede door de lage spaarrentes is er meer animo voor beleggen in aandelen’, aldus bestuursvoorzitten Koen Beentjes van BinckBank.

Distributievergoedingen
Met betrekking tot de afschaffing van de distributievergoedingen zegt BinckBank de komende periode alternatieven hievoor te onderzoeken die passen binnen deze nieuwe wetgeving. De nettowinst van BinckBank daalde in het eerste kwartaal op jaarbasis met 65 procent tot 2,7 miljoen euro. De onder meer voor afschrijvingen gecorrigeerde nettowinst daalde met 41 procent tot 9,2 miljoen euro. De winstdaling was het gevolg van nog steeds dalende rente, van de in 2012 doorgevoerde tariefsverlaging en hoge operationele lasten.
7764 particulieren openden tussen januari en maart een beleggingsrekeningen bij BinckBank. Het aantal transacties lag ruim boven het niveau van de twee voorgaande kwartalen, maar konden het eerste kwartaal van 2012 niet evenaren.

BRON www.fondsnieuws.nl

Vermogensbeheer vergelijken

Meer weten? vul even de OranjeVM VermogensScan in
Klik hier voor de Online Gratis VermogensScan

Please sent us an e-mail…

 

 

Doe de gratis vermogensscan:

[contact-form-7 id="79" title="Doe de gratis vermogensscan"]

Ja, ik wil meer informatie over de huidige Venture Capital projecten

[contact-form-7 id="425" title="Venturecapital"]

JA, ik wil meer informatie over de huidige Informal Investing projecten

[contact-form-7 id="425" title="Venturecapital"]

© Copyright oranjevm.nl. All rights Reserved