Archief

Van Lanschot focust op wealth management

Van Lanschot wil zich meer profileren als gespecialiseerde en onafhankelijke wealth manager die zich richt op op het behoud en de opbouw van vermogen voor haar klanten. De zakelijke kredietportefeuille zal fors worden afgebouwd. Dit meldt de private bank in een strategische update.
‘Onze kracht zit in de bijzondere en sterke relatie die onze gevestigde namen Van Lanschot en Kempen & Co hebben met particuliere en institutionele klanten’, zegt de nieuwe topman Karl Guha.

Drie pijlers
‘Private banking, asset management en merchant banking zijn de gebieden waarin wij excelleren en waarin wij ons onderscheiden met persoonlijke aandacht, kennis en ervaring.’Van Lanschot zien volop mogelijkheden voor groei van deze activiteiten. ‘We gaan ons private banking aanbod voor klanten in Nederland, België en Zwitserland verbeteren en uitbreiden met meer online dienstverlening.’ Starters
Ook gaan de deuren weer open voor starters op de vermogensmarkt nadat onder de vorige topman Floris Deckers was besloten afscheid te nemen van klanten met minder dan 250.000 aan vermogen. De activiteiten bij dochteronderneming Kempen & Co (asset management en merchant banking) zetten hun bestaande koers voort, waarbij ‘deze activiteiten nog meer gaan bijdragen aan de versterking van de wealth management propositie’.
Bij de nieuwe kernactiviteiten zal Van Lanschot de komende twee jaar 70 nieuwe banen creëren. Binnen de gehele onderneming zullen er per saldo echter 250 banen verloren gaan, bovenop het eerder aangekondigde banenverlies van 300.

Nieuw service aanbod
Van Lanschot meldt dat de klant zelf gaat bepalen ‘op welke manier en op welk moment’ er dienstverlening en advisering moet plaatsvinden. In de presentatie staat dat de bank met een nieuw service aanbod komt, een ‘inclusive’ aanbod voor het behoud en de opbouw van vermogen. Daarnaast wordt de online dienstverlening voor vermogensbeheer, beleggingsadvies en sparen naar een state-of-the-art niveau getild. Dit zal worden gecombineerd met persoonlijke aandacht en beleggingsadvies. ‘Wij zien op alle vermogensniveaus uitstekende mogelijkheden om onze expertise en ervaring toegankelijk te maken voor verschillende klantgroepen’, schrijft Van Lanschot.

BRON www.fondsnieuws.nl

Vermogensbeheer vergelijken

Meer weten? vul even de OranjeVM VermogensScan in
Klik hier voor de Online Gratis VermogensScan

Please sent us an e-mail…

 

 

Doe de gratis vermogensscan:

[contact-form-7 id="79" title="Doe de gratis vermogensscan"]

Ja, ik wil meer informatie over de huidige Venture Capital projecten

[contact-form-7 id="425" title="Venturecapital"]

JA, ik wil meer informatie over de huidige Informal Investing projecten

[contact-form-7 id="425" title="Venturecapital"]

© Copyright oranjevm.nl. All rights Reserved