Archief

‘Vanavond geen uitsluitsel Cyprus’

Het ziet er niet naar uit dat er vanavond al duidelijkheid komt over Cyprus.

Bronnen op het eiland zeggen dat het parlement vanavond over een deel van het reddingsplan stemt. Morgen wordt dan over het andere deel gestemd. Met het plan waarover wordt gestemd kan Cyprus bijna 6 miljard euro ophalen. Alleen als het land dat bedrag bijeen weet te sprokkelen wil Europa Cyprus helpen met 10 miljard aan noodsteun. Het parlement heeft een stemming over het plan gedurende de dag steeds uitgesteld en nu lijkt het er dus op dat er twee stemmingen komen.

Rekeninghouders:
Cyprus heeft tot maandag de tijd om met een oplossing te komen. De Europese Centrale Bank heeft aangegeven na maandag te stoppen met noodsteun aan Cypriotische banken als er geen plan is. Als onderdeel van het nieuwe plan wil Cyprus de bankensector herstructureren. De noodlijdende Laiki Bank zal dan worden opgesplitst in een ‘good bank’ en ‘bad bank’. Spaarders met minder dan een ton houden hun geld. Rekeninghouders met meer dan een ton en investeerders raken hun geld deels kwijt. Dat zou de overheid zo’n 3 miljard moeten opleveren, omdat die dan minder kwijt is aan steun voor de bank.

Eenmalige belasting:
Ook zou de regering een zogeheten solidariteitsfonds willen opzetten en allerlei partijen vragen daarin te investeren. Investeerders moeten dan onder meer uitbetaald worden met toekomstige aardgasopbrengsten. Details over het fonds zijn niet bekendgemaakt. Ook is onduidelijk hoe en of er voldoende geld mee zou worden opgehaald. Duitsland heeft al aangegeven niks te zien in het idee om Cypriotische pensioenfondsen bij te laten dragen aan het reddingsplan. De trojka van EU, ECB en IMF zal akkoord moeten gaan met een nieuw plan. Het Cypriotische parlement verwierp eerder deze week het Europese voorstel om de 5,8 miljard op te halen door rekeninghouders een eenmalige belasting te laten betalen van 6,75 tot 10 procent van hun spaargeld.

Bron www.nos.nl

Vermogensbeheer vergelijken

Meer weten? vul even de OranjeVM VermogensScan in
Klik hier voor de Online Gratis VermogensScan

Please sent us an e-mail…

 

 

Doe de gratis vermogensscan:

[contact-form-7 id="79" title="Doe de gratis vermogensscan"]

Ja, ik wil meer informatie over de huidige Venture Capital projecten

[contact-form-7 id="425" title="Venturecapital"]

JA, ik wil meer informatie over de huidige Informal Investing projecten

[contact-form-7 id="425" title="Venturecapital"]

© Copyright oranjevm.nl. All rights Reserved